ȘTIRI

PERIOADA REDUCERILOR IARNĂ 2015. Încep reducerile de toamnă-iarnă la magazinele din Sectorul 1

PERIOADA REDUCERILOR IARNĂ 2015. Până în prezent, 49 de comercianţi din această zonă administrativă au notificat Primăria Sectorului 1 că vor reduce preţurile la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare. Printre aceştia se regăsesc brand-uri renumite, cum ar fi: Marks&Spencer Marinopoulos Romania, Zara București, Pull and Bear Ro, Stradivarius, H&M, Bershka Carpați etc.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă a Primăriei cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. De asemenea, acelaşi act normativ precizează că „vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea „soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul”.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie 2015 – 15 aprilie 2015 pentru produsele de toamnă – iarnă. În acest interval de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

PERIOADA REDUCERILOR IARNĂ 2015. Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Șos. București-Ploiești nr. 9-13 sau pot trimite documentația prin poștă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marți, joi: 08.30 – 18.30; miercuri, vineri: 08.30 – 16.30.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive etc.).

Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. nr. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum şi lista cu denumirea, numărul şi data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

PERIOADA REDUCERILOR IARNĂ 2015. Realizarea vânzărilor de soldare în alte perioade decât cele menționate de lege se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei și cu sistarea operațiunilor de soldare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button