Perioada de reînscriere la grădiniță s-a prelungit până pe 25 aprilie

de:
20 apr. 2014
0 Afișari
Perioada de reînscriere la grădiniță s-a prelungit până pe 25 aprilie

Potrivit site-ului IȘMB, locurile libere după perioada de reînscriere se vor afișa pe data de 25 aprilie iar înscrierile în învățământul preșcolar vor începe de 28 aprilie. „Dacă după reînscriere efectivul de copii la grupă este mai mare de 20, conform Legii Educației Naționale unitățile școlare vor solicita Consiliului de Administrație al IȘMB aprobarea de funcționa peste efectiv”, precizează nota.
Inițial calendarul prevedea că preșcolarii care frecventează grădinița ar fi fost reînscriși de părinți pentru anul școlar următor până pe 17 aprilie, iar înscrierea copiilor nou veniți în grădinițe s-ar fi făcut între 23 aprilie — 30 mai (prima etapă), iar în 3 iunie s-ar fi afișat locurile libere.
Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/înscriere conducerile unităților de învățământ preșcolar vor afișa la vedere capacitatea instituției, numărul de copii aprobat în planul de școlarizare pentru anul viitor, dar și criteriile generale stabilite de Consiliul de Administrație pentru înscrierea copiilor.
De asemenea, vor fi afișate la vedere numărul de copii reînscriși sau înscriși zilnic din totalul disponibil.

Cookies