Perioada de recenzare se prelungește din nou. Oamenii sunt rugați să primească recenzorii sau să meargă la punctele fixe până pe 31 iulie

21 iul. 2022
689 afișări
Perioada de recenzare se prelungește din nou. Oamenii sunt rugați să primească recenzorii sau să meargă la punctele fixe până pe 31 iulie
Perioada de recenzare se prelungește din nou. Oamenii sunt rugați să primească recenzorii sau să meargă la punctele fixe până pe 31 iulie | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că perioada de colectare a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor a fost prelungită până la finalul lunii iulie.

Se prelungește perioada de recenzare

După cum a informat Institutul Național de Statistică (INS), perioada de recenzare va fi prelungită în localitățile unde recenzarea nu a fost încă încheiată. Mai exact, este vorba de localitățile unde, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul că până la finalul perioadei să nu fie acoperită populația estimată.

Astfel că, pentru a remedia această problemă, perioada de recenzare a fost prelungită până la data de 31 iulie 2022.

Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât și prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie, a transmis INS.

17 milioane de persoane au fost recenzate

Până în data de 20 iulie 202, la nivelul întregii țări, au fost recenzate circa 17 milioane de persoane. Aceștia reprezintă un procent de 87,4% din totalul ce a fost estimat în luna decembrie a anului 2021. Populația țintă estimată este de 19.02 milioane de oameni.

Institutul Național de Statistică face apel la populație să primească vizita recenzorului la reședință sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare.

Pe raza Municipiului București, primăriile de sector au pus la dispoziția cetățenilor, până la acest moment, 80 de puncte fixe de recenzare. Conform INS, la nivel național funcționează 700 de astfel de centre de recenzare.

Pe site-ul INS puteți consulta lista completă a centrelor de recenzare fixe ce au fost create pe teritoriul României.

Cookies