Perioada de carantinare a fost redusă la 5 zile pentru cei vaccinați și la 10 pentru cei nevaccinați. Contacții direcți vor sta și ei în carantină

07 ian. 2022
681 afișări
Perioada de carantinare a fost redusă la 5 zile pentru cei vaccinați și la 10 pentru cei nevaccinați. Contacții direcți vor sta și ei în carantină
Perioada de carantinare ar putea fi redusă la 5 zile pentru cei vaccinați și la 10 pentru cei nevaccinați. Contacții direcți ar putea sta și ei în carantină

În ședința de astăzi avută de CNSU au fost puse în discuțiile noi masuri privind carantina persoanelor. Iată s-ar putea schimba.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va discuta azi, 7 ianuarie 2022 noi reguli cu privire la perioada de carantinare. Iată care este lista cu principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre, potrivit G4Media.

Perioada de carantinare ar putea fi redusă

Perioada de carantinare ar putea fi diminuată astăzi, prin hotărârea CNSU. Persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile ar putea sta în carantină doar 5 zile, în loc de 14 cum este prevăzut în momentul acesta. Cei ce nu sunt nici vaccinați și nici nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, vor sta în carantină 10 zile în loc de 14.

Cei ce au avut contact direct cu persoane confirmate ca fiind infectate cu SARS CoV-2 ar sta și ei în carantină pentru aceeași perioadă menționată mai sus.

Personalul navigant maritim român și personalul ce lucrează pe platforme fixe sau mobile de extracție petrol și gaze în zona exclusiv economică a României vor fi exceptați de la măsura carantinării.

Deciziile ce au fost emise anterior intrării în vigoare a acestei hotărâri vor fi rectificate, iar perioada de carantinare se va reduce conform celor ce se vor decide în ședința de astăzi.

De asemenea în această ședință se va se va aproba și lista cu clasificare tăriilor și teritoriilor se ce află în zone de risc epidemiologic.

Vă reamintim că aceste informații nu au fost încă validate printr-o hotărâre de guvern. În momentul de față se așteptă concluziile luate în ședința CNSU ce a avut loc în această după amiază.

UPDATE: Hotărârea a fost aprobată de CNSU.

 

Cookies