Pericolul de pe masa de Crăciun. Pe multe dintre toate astea le mâncăm cu toții cu mare poftă

07 dec. 2021
3628 Afișari
Pericolul de pe masa de Crăciun. Pe multe dintre toate astea le mâncăm cu toții cu mare poftă
Pericolul de pe masa de Crăciun. Pe multe dintre toate astea le mâncăm cu toții cu mare poftă

Suntem obișnuiți să avem de toate pe masa de Crăciun, dar nu știm cât de nocive sunt multe dintre aceste alimente sau refuzăm să ne gândim la acest aspect. Pe lângă faptul că ne afectează silueta, ne pot afecta și sănătatea.

Pericolul de pe masa de Crăciun. Pe multe dintre toate astea le mâncăm cu toții cu mare poftă și ne este greu să ne abținem.

Tot anul ținem diete, dar în perioada sărbătorilor dăm uitării și alegem să consumăm toate bunătățurile care se află pe masa de Crăciun, dar și pe masa de Revelion. Cât de mare este pericolul din aceste alimente.

Pericolul de pe masa de Crăciun

Se recomandă ca pe lângă preparatele din carne, să consumăm și legume.
Se recomandă ca pe lângă preparatele din carne, să consumăm și legume.

Prăjelile în ulei sau în untură. Mâncărurile specifice pentru sărbătorile de iarnă conțin multă carne, cârnați, cartofi prăjiți și câte și mai câte alte feluri de mâncare prăjite în untură sau în ulei. Dacă omitem să uităm să schimbăm ulei de tigaie după ce l-am folosit o dată, ajungem să contribuim la crearea unui întreg proces prin care ajung să se formeze substanțe cancerigene. Acestea ajung mai apoi să intre în contact cu toate alimentele prăjite.

Te-ar mai putea interesa și: Boala de care suferim mai toți în ultimul an. „Timpul ba se dilată, ba dispare!” | Ce au descoperit oamenii de știință

Mezelurile tradiționale. Chiar dacă ingredientele care se află în mezelurile tradiționale provin de la animale sănătoase crescute ca pe vremuri, care nu au fost expuse la pesticide și nici nu au fost tratate cu hormoni, acestea pot fi periculoase. Mai exact, pot afecta digestia, pancreasul și ficatul. Trebuie să consumăm aceste preparate cu moderație și să nu omitem să le combinăm întotdeauna cu legume; fie ele proaspete sau murate, că tot este sezonul.

Multe dintre acestea le consumăm cu toții

Slănina nelipsită de pe masa românilor și untura. Cele două conțin un procent uriaș de grăsime, iar de cele mai multe ori conțin și foarte multă sare. Trebuie să consumăm cu moderație sau chiar să le evităm, deoarece pot afecta atât sistemul circulator, dar și ficatul sau pancreasul.

Băuturile cu acid sau cele îndulcite. În teorie cunoaștem faptul că băuturile acidulate nu sunt tocmai bune pentru sănătatea noastră, dar în perioada sărbătorilor de iarnă ajungem să uităm această informație. Acestea afectează sistemul digestiv.

Dulciurile. Încă de când suntem mici ne dăm seama că adorăm dulciurile, iar corpul uman are o înclinație naturală pentru acestea. Pe masa de Crăciun sunt nelipsiți cozonacii, bomboanele, ciocolata sau prăjiturile, dar trebuie să le alegem pe cele făcute în casă, care nu conțin conservanți sau E-uri.

Astfel, în perioada sărbătorilor este bine să nu facem excese de niciun fel, pentru a evita indigestiile sau alte probleme de sănătate.

Cookies