Pericolul ascuns prin cluburi din București. Un nou drog – substanța „G” sau „Gina”, care seamănă cu „drogul violului” și care se pune cu pipeta în băuturi

17 nov. 2022
3380 Afișari
Pericolul ascuns prin cluburi din București. Un nou drog - substanța „G” sau „Gina”, care seamănă cu
Pericolul ascuns prin cluburi din București. Un nou drog - substanța „G” sau „Gina”, care seamănă cu "drogul violului" și care se pune cu pipeta în băuturi. Imagine simbol: Pexels

„G” sau „Gina” și-a făcut apariția în tot mai multe cluburi din București. Substanța psihoactivă se pune pe ascuns în băuturile femeilor, dar este extrem de periculoasă: o picătură în plus poate fi fatală.

Pericol în cluburi din București. Substanța „G” sau „Gina”

Această substanță psihoactivă este nouă și a început să facă ravagii în cluburile din București. Totodată, aceasta este folosită și de pasionații de fitness pentru mai multă forță.

Traficanții numesc acest drog „G”, care se pronunță „gi” sau i se mai spune și „Gina”. Substanța se găsește în stare lichidă și se consumă doar în combinație cu suc sau energizant, niciodată nu se amestecă cu alcool.

Noul drog apărut pe piață este extrem de periculos deoarece nici traficanții și nici consumatorii nu știu exact cum să-l prepare și cum să-l dozeze. O cantitate prea mare poate duce la comă și poate ucide.

„G” are același efect ca GHB – drogul violului sau drogul post party, doar că această substanță se administrează mult mai ușor.

O picătură în plus poate fi fatală

Drogul se găsește pe piață în stare lichidă, în mici sticle de câteva zeci de ml (similare cu cele care se folosesc pentru picăturile nazale). „G” se pune în băutură cu pipeta, iar cantitatea este apreciată „din ochi” pentru a se obține efectul dorit.

Pericolul este extrem de mare. Doar un mililitru în plus poate face duce la deces. Dozajul substanței se face în funcție de greutatea fiecărui consumator.

„G” se consumă cel mai des în cluburi. Lichidul se pune discret în paharul de suc fetelor. În momentul în care substanța este ingerată, își face efectul în câteva zeci de minute. În acest timp, victima devine euforică și/sau își pierde cunoștința. Scopul este violul și/sau exploatarea sexuală, relatează ziare.com.

Cookies