FIT CITY

PERICOL public în Bucureşti: Un bărbat şi-a săpat o groapă de gunoi în mijlocul casei. FOTO

Exasperaţi de mirosurile insuportabile ale deşeurilor intrate în putrefacţie, de şobolani şi de roiuri de muşte, vecinii bucureşteanului s-au adresat Primăriei Sectorului 2.

Astfel, în cursul zilei de vineri, mai multe echipe ale administraţiei locale au intervenit de urgenţă în vederea evacuării tonelor de gunoaie depozitate necontrolat de bărbatul de 51 de ani la imobilul din str. Grigore Moisil nr.12B.  

Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto ataşată. 

Circa 15 tone de gunoaie a evacuat vineri, 26 iulie 2013, de  Primăria Sectorului 2 din curtea şi casa unui bucureştean care îşi teroriza vecinii cu mirosurile pestilenţiale emanate de deşeurile aflate în putrefacţie şi de puzderia de şobolani care mişunau prin zonă.

Unul din vecini a declarat, cu această ocazie, că din curtea plină de gunoaie, zilnic, 2, 3 şobolanii, mari cât pisicile, urcau pe casa sa, spre disperarea sa, a familiei sale şi a celorlalţi locuitori din imobil care nu mai suportau focarul de infecţie.

În urma solicitării locuitorilor din zonă, primarul Neculai Onţanu a decis să intervină pentru ridicarea gunoaielor de pe strada Grigore moisil nr.12B, din curtea lui Valentin Caragea în vârstă de 51 de ani.

Ancheta socială realizată de Primăria Sectorului 2 a stabilit că Valentin Caragea este proprietarul imobilului, locuieşte singur şi nu are niciun venit stabil, acesta trăind din diverse munci ocazionale. Locuinţa sa este formată din parter şi pod, este construită din cărămidă şi are două camere, nu este racordat la utilităţi, iar în lipsa unui grup sanitar nevoile fiziologice le face prin curte.

Lipsa uşilor şi a geamurilor a fost explicată de Caragea ca fiind rezultatul unui furt săvârşit de mai multe persoane atunci când el era plecat de acasă. În locuinţă nu a fost găsită nicio formă de mobilă, în afara unui raft plin de gunoaie, Caragea declarând că doarme pe jos şi nici nu are nevoie de lucruri pentru că în fiecare zi vorbeşte cu Dumnezeu, pe care îl şi vede şi care are grijă de el şi de toată agoniseala din casă şi din curte.

Caragea a mai spus că tonele de gunoaie reprezintă amintiri plăcute pentru dânsul, dar nu a putut precizare la ce amintiri ce referă.

Primăria Sectorului 2 a precizat îl va duce pe Valentin Caragea la un control medical într-o unitate spitalicească şi în funcţie de rezultatele consultului îl va include în sistemul de protecţie socială.

Pentru evacuarea tonelor de gunoaie, angajaţii Primăriei Sectorului 2 au intervenit mai întâi pentru defrişarea vegetaţiei crescute haotic prin curte, pe maldărele de gunoaie intrate în putrefacţie şi amestecate cu pământ. Ulterior, s-a intrat cu utilaje şi cu o serie de muncitori care au încărcat toate deşeurile găsite în curte, deşeuri ce proveneau din diverse obiecte casnice distruse în totalitate sau bucăţi din acestea, lemne de diferite dimensiuni, pietre,
cărămizi, resturi menajere diverse şi fecale intrate în putrefacţie.

Primăria Sectorului 2 îl va monitoriza în continuare pe Valentin Caragea şi locuinţa sa în vederea acordării ajutoarelor necesare unui trai decent şi pentru a nu mai colecta gunoaie de pe străzi în vederea depozitării lor în curte.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button