Pericol pentru zeci de mii de șoferi. Mașini Dacia Logan și Sandero, rechemate în service

06 iun. 2021
630 Afișari
Pericol pentru zeci de mii de șoferi. Mașini Dacia Logan și Sandero, rechemate în service

Zeci de mii de mașini Dacia Logan și Sandero au fost rechemate în service, din cauza unor probleme care ar putea surveni în timpul mersului.

Mașini Dacia Logan și Sandero, rechemate în service

Din cele 25.000 de mașini rechemate în service, doar 624 le aparțin unor proprietari din România.

O piesă metalică de blocare a capotei ar putea fi problema. Acest lucru ar duce la deschiderea capotei în timpul mersului, crescând riscul unui accident. Dacia Logan III și Sandero III sunt modelele de mașini rechemate în service. Potrivit Promotor.ro, mașinile provin din perioadele 2 septembrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

„Dacia a identificat un risc de neconformitate al bridei de la capota față, ceea ce ar putea conduce, în anumite situații, la o funcționare necorespunzătoare a sistemului de închidere al capotei. În situația în care se va constata necesar, capota față se va înlocui”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul anpc.ro.

Problema poate fi remediată între jumătate de oră şi poate ajunge la cel mult patru ore.

3.500 de mașini Dacia Logan și Sandero au fost chemate la reprezentanță în Germania

„Dacă suportul de blocare se fisurează, în cazuri extreme nu se poate exclude deschiderea capotei în timpul conducerii”. Retragerea începută la mijlocul lunii mai are codul intern al producătorului ”0DLP”, a declarat Martin Zimmermann, șeful Departamentului de Comunicare de la Renault Deutschland AG.

Aproximativ 3.500 de mașini din Germania trebuie să ajungă la reprezentanță, potrivit reprezentantului Renault. Acestea provin din diferite perioade de construcție, cuprinse între 2 septembrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

Cookies