Pericol pentru consumatori: O cantitate uriaşă de substanţe toxice, confiscată de Poliţie

de:
09 iun. 2014
0 Afișari
Pericol pentru consumatori: O cantitate uriaşă de substanţe toxice, confiscată de Poliţie

Sute de dosare penale au fost întocmite pentru persoanele care au folosit ilegal chimicalele.

În perioada 18 martie – 30 mai 2014, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a iniţiat şi coordonat o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, scrie romaniatv.net.

Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

1.894 de agenţi economici care efectuau operaţiuni cu acest tip de produse au fost controlați de poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 259 de fapte de natură penală, respectiv 187 de infracţiuni, precum şi cele sancţionate de Noul Cod Penal privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, 64 de infracţiuni, 8 infracţiuni fiind prevăzute în legi speciale”, se arată în comunicat.

201 persoane sunt cercetate de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Poliţiştii au confiscat 1.362 de kilograme şi 6.886 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 247.810 lei.

Cookies