Pericol iminent de accident. RAR: Una din 4 mașini verificate în București și Ilfov e în stare tehnică atât de proastă, încât e un pericol public

24 aug. 2023
291 Afișari
Pericol iminent de accident. RAR: Una din 4 mașini verificate în București și Ilfov e în stare tehnică atât de proastă, încât e un pericol public
Pericol iminent de accident. RAR: Una din 4 mașini verificate în București și Ilfov e în stare tehnică atât de proastă, încât e un pericol public | Sursa foto: RAR

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au făcut controale în prima jumătate a acestui an, iar rezultatul verificărilor pe șase luni arată că pe străzi sunt multe mașini cu ITP fals, anulat sau expirat, probleme de frânare și alte deficiențe tehnice foarte mari sau chiar periculoase.

La nivel național, unde au fost controlate aproape 45.000 de autovehicule, procentul acestor mașini cu probleme este uriaș: peste 44%

RAR transmite, printr-un comunicat, unde au fost descoperite cele mai multe neconformităţi:

  • instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,54%);
  • emisiile poluante (22,1%);
  • punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,04%);
  • vizibilitate (12,8%)
  • Șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%)

Pericol iminent de accident. Ce mașini mai circulă pe străzile din București și Ilfov

RAR anunță că, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost verificate,  în aceeași perioadă au fost verificate aproape 3.000 de vehicule (mai exact, 2.919).

Aici, una din patru mașini are probleme tehnice mari.

Mai exact, 73,65% dintre mașinile verificate în București și Ilfov prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte, în vreme ce 722 (24,61%) prezentau pericol iminent de accident.

De asemenea, din totalul autovehiculelor oprite, în 15,71% din cazuri s-au constatat deficienţe în zona poluării, 9,1% aveau probleme legate de identificare şi 4% aveau ITP fals, expirat sau anulat, mai anunță RAR, ai cărui inspectori au dat mii de amenzi, plus alte sancțiuni mai severe:

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră în această regiune au fost aplicate 1.759 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.803 certificate de înmatriculare”

RAR amintește că, în cazul în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, documentul poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

În același timp, Registrul Auto Român subliniază că datele rezultate în urma acestor verificări nju oglindesc starea generală a parcului auto din țară:

Atragem atenţia că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Ce s-a mai întâmplat în ultimele ore în București:

 

 

Cookies