Pericol evitat: Articole pirotehnice interzise, confiscate de poliţişti

de:
12 dec. 2013
0 Afișari
Pericol evitat: Articole pirotehnice interzise, confiscate de poliţişti

Un echipaj al Jandarmeriei Capitalei a depistat, joi, în jurul orei 10.30, pe strada Moroeni, din Sectorul 2, în apropierea complexului comercial Europa, trei persoane care aveau asupra lor pachete voluminoase.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor trei 358 de cutii de petarde interzise la deţinere.

Întrebaţi despre provenienţa petardelor, aceştia au declarat că le cumpăraseră pentru a le folosi în scop propriu, anunţă Jandarmeria Capitalei.

Cei trei bărbaţi, toţi în vârstă de 21 de ani, au fost conduşi la Secţia 7 Poliţie unde jandarmii le-au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de materii explozive, faptă pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani.

Miercuri, poliţiştii Capitalei – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat într-un complex comercial din Sectorul 2, pentru prevenirea şi combaterea operaţiunilor ilegale cu materiale explozive. În urma acestei acţiuni, oamenii legii au confiscat aproximativ 16.000 de articole pirotehnice interzise.

În urma controalelor de miercuri, poliţiştii bucureşteni au depistat trei persoane care deţineau şi ofereau spre vânzare ilegal aproximativ 16.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri, informează Poliţia Capitalei.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei persoane care le deţineau sunt în prezent cercetate de poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţie prevăzută de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Cookies