Pericol de explozie la 40 de km de București și circulație blocată complet pe DN 1A, Ploiești-București

13 sept. 2022
908 afișări
Pericol de explozie la 40 de km de București și circulație blocată complet pe DN 1A, Ploiești-București
FOTO: captură Facebook Turcan Alexandru Sabin

Un TIR care transporta substanţe periculoase a fost implicat, marţi, într-un accident pe DN 1A, în localitatea dâmboviţeană Cojasca, în coliziune fiind angrenate un alt TIR şi un autoturism, informează ISU Dâmboviţa. Circulaţia pe DN 1A între Ploieşti şi Bucureşti, pe alternativa la DN 1, este blocată complet.

Un grav accident s-a produs marți pe DN 1A, în Cojasca, județul Dâmbovița, între o mașină și două TIR-uri, dintre care unul încărcat cu substanțe periculoase și inflamabile. Unul dintre autotrenuri transporta circa 6 tone de substanțe periculoase.

În accident sunt implicate șase persoane dintre care trei au nevoie de îngrijiri medicale. Persoanele rănite primesc îngrijiri medicale la locul accidentului.

Forțe de intervenție suplimentate pentru scurgerile de substanțe inflamabile

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială și containerul multirisc de la Detașamentul Târgoviște și un echipaj CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

„Sunt înregistrate scurgeri de substanțe periculoase din recipientele transportate de unul dintre autotrenuri. Se deplasează la locul accidentului și comisari ai Gărzii de Mediu în vederea dispunerii măsurilor din competență. Au fost luate măsuri pentru asigurarea zonei si evacuarea persoanelor din zona accidentului”, potrivit ISU Dâmbovița.

Circulația este blocată pe ambele sensuri de circulație.

Un bărbat de 62 de ani a fost preluat de un echipaj SAJ Dâmbovița și este transportat la spital.

Îți recomandăm și:

 

Cookies