Performanță! Proiectul unor arhitecți din București a fost nominalizat la Concursul UE pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022

20 ian. 2022
89 Afișari
Performanță! Proiectul unor arhitecți din București a fost nominalizat la Concursul UE pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022
Veste excelentă! Proiectul unor arhitecți din București a fost nominalizat la Concursul UE pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022. Foto credit ADNBA

Comisia Europeană și Fundația Mies van der Rohe au anunțat în ziua de 17 ianuarie lista celor 40 de proiecte nominalizate în cadrul Concursului Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022. România a fost nominalizată cu proiectul – Locuință de apartamente Mumuleanu 14/Spații Urbane. Este realizat de Biroul de Arhitectură ADN, lucrare deja premiată în cadrul Anualei de Arhitectură 2020 la categoria Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Colective.

Vești despre performanțe autentice, pentru descrețit frunțile: proiect românesc de arhitectură apreciat la nivel european. Ne bucurăm pentru reușita colegilor de la Biroul de Arhitectură ADN!”, a anunțat Emil Ivănescu, președintele OAR Filiala București.

ARHITECTI, NOMINALIZATI, PREMIU, UE
De la stanga la dreapta, arh. Bogdan Bradățeanu, arh. Andrei Serbescu si arh. Adrian Untaru, Foto credit: ADNBA

Proiectul tinerilor arhitecți a fost premiat și în cadrul Anualei de Arhitectură 2020 la categoria Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Colective

ADN Birou de Arhitectură a fost înființat în anul 2003 de către Andrei Serbescu și Adrian Untaru. În 2006, cei doi tineri arhitecți au urmat o pregătire profesională de 17 săptămâni la Compania de Arhitectură și Inginerie Burgess & Niple din Cincinnati, OH, SUA. S-au întors în București și astăzi au un portofoliu divers în care predomină clădirile rezidențiale. Cele 40 de proiecte nominalizate la concursul Uniunii Europene provin din 18 țări ale UE și au fost alese dintr-un total 532 de lucrări înscrise.

bloc, nominalizat, concurs, UE
„Locuință de apartamente Mumuleanu 14/Spații Urbane” realizată de Biroul de Arhitectură ADN, lucrare deja premiată în cadrul Anualei de Arhitectură 2020 la categoria Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Colective. Foto credit ADNBA

Ce reprezintă Concursul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022

Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Mies van der Rohe Award 2022 promovează excelența și inovația din domeniul arhitecturii și atrage atenția asupra contribuției pe care o au arhitecții în dezvoltarea ideilor inovatoare care nu ar putea fi puse în practică fără ajutorul clienților. Principalul obiectiv al concursului este acela ca arhitectura de calitate să se identifice cu locuințele dezvoltate sustenabil”, anuntă OAR Filiala București.

proiect, concurs, arhitectura, bloc
„Locuință de apartamente Mumuleanu 14/Spații Urbane” realizată de Biroul de Arhitectură ADN, lucrare deja premiată în cadrul Anualei de Arhitectură 2020 la categoria Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Colective. Foto credit ADNBA.

New European Bauhaus este programul care poate aduce un viitor sustenabil cu ajutorul creativității, inovației și al imaginației”

Juriul a deliberat timp de trei zile în Barcelona, timp în care au fost analizate provocările cele mai relevante cu care se confruntă societatea europeană contemporană. Tatiana Bilbao, președinta Juriului, a adus în discuție nevoia de a fi atinse echitatea și valorile democratice prin acceptarea diversității.

New European Bauhaus este programul care poate aduce un viitor sustenabil cu ajutorul creativității, inovației și al imaginației. De asemenea, membrii juriului au insistat să sublinieze un aspect foarte important al clădirilor care se construiesc, și anume durata de viață să fie cât mai îndelungată. Este un principiu al arhitecturii sustenabile de care toți cei implicați în procesul arhitectural trebuie să țină cont. Cele cinci proiecte finaliste vor fi anunțate pe 16 februarie, urmând că la jumătatea lunii aprilie să fie anunțat la Bruxelles câștigătorul. Baftă tuturor!”, anunță OAR București. 

Cookies