ARHIVA B365

Percheziţii şi verificări în Bucureşti pentru evaziune de 1 milion de euro

Sunt vizate mai multe societăţi comerciale suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul achiziţiilor intracomunitare, cu un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

De asemenea, în noaptea zilei de vineri, 31 august, a fost organizată o acţiune în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pe ruta Giurgiu – Bucureşti, care a vizat identificarea mijloacelor de transport utilizate de cei în cauză pentru introducerea în ţară de legume, fructe, mărfuri congelate şi materiale de construcţii.

Persoanele implicate în această activitate infracţională au folosit pe circuitele comerciale mai multe firme “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului, o mare parte din profitul ilicit astfel obţinut fiind transferat în afara ţării prin sisteme de tip “money online”.

Acţiunea este realizată de Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sprijinită de Serviciile de Investigare a Fraudelor – Sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 Poliţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button