Percheziții la vameși suspectați de corupție din București și din șapte județe. Au fost puse în aplicare peste 160 de mandate

23 nov. 2022
166 Afișari
Percheziții la vameși suspectați de corupție din București și din șapte județe. Au fost puse în aplicare peste 160 de mandate
Percheziții la vameși suspectați de corupție din București și din șapte județe. Au fost puse în aplicare peste 160 de mandate. Sursa foto: B365.ro

Autoritățile au pus în aplicare, miercuri dimineață, 162 de mandate de percheziție în București și alte șapte județe, într-un dosar cu prejudiciu de 58 milioane de lei, în care sunt implicați mai mulți vameși.

Percheziții de amploare în București și șapte județe. Vameși suspectați de corupție

Miercuri dimineață (23 noiembrie 2022), specialiști din cadrul Autorității Vamale Române au participat alături de ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și specialiști din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, sub coordonarea D.N.A. – Serviciul Teritorial Iași, la o operațiune în cadrul căreia au fost puse în aplicare 162 de mandate de percheziție domiciliară în județele Suceava, Iași, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și București.

„Operațiunea vizează combaterea activităților ilegale ale unor entități economice, pentru care exista suspiciunea privind implicarea unor funcționari vamali, care au importat din Turcia articole textile contrafăcute, subevaluate sau sustrase de la controlul vamal”, transmite Autoritatea Vamală Română.

Într-un comunicat de presă, DNA a transmis că, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie 2022 – prezent.

În momentul în care împrejurările vor permite, DNA urmează să ofere detalii suplimentare despre acest dosar.

Recuperarea prejudiciului

Autoritatea Vamală Română a transmis că urmează să se constituie parte civilă în acest proces penal pentru recuperarea prejudiciului.

Totodată, în funcție de măsurile dispuse de organele de urmărire penală, instituția o să dispună măsuri de suspendare din funcția publică a vameșilor implicați în activitățile de sprijinire a grupării infracționale.

Cookies