ARHIVA B365

PERCHEZIŢII la una dintre cele mai mari firme de pază din ţară. Surse: NEI Guard, vizată de anchetă

UPDATE: Surse judiciare citate de adevarul.ro au precizat că în acest dosar ar fi vizaţi şi reprezentanţi ai firmei de pază NEI Guard.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, 12 percheziţii au loc luni în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Vrancea, fiind vizate domiciliilor unor persoane, dar şi sediile unor societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală.

Concret, persoane vizate, printre care şi reprezentanţii unor companii prestatoare de servicii de protecţie şi pază, ar fi creat un circuit infracţional format din mai multe societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009 – 2014.

Surse judiciare au precizat că în acest caz ar fi vizaţi şi reprezentanţi ai companiei NEI Guard.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în contabilitatea societăţilor comerciale au fost înregistrate achiziţii fictive reprezentând servicii care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 18 milioane lei. Au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane ce vor fi aduse în faţa organelor de urmărire penală în vederea audierii”, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

La sfârşitul percheziţiilor vor fi duse la audieri 19 persoane.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în ţară, la 12 sedii ale firmei. 

Potrivit România TV, firma de pază vizată de aceste percheziţii este una dintre cele mai mari din ţară.

Compania ar fi prejudiciat statul cu circa 7 milioane de euro, prin neplata unor taxe şi impozite.

Potrivit unui comunicat IGPR, poliţiştii din cadrul I.G.P.R. efectuează 12 percheziţii la membrii unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 12 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Vrancea, la domiciliile membrilor unei reţele infracţionale, specializate în evaziune fiscală.

La activităţi participă peste 70 de poliţişti din structurile centrale al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat operaţiunile comerciale desfăşurate, creând totodată circuite comerciale prin care sunt evidenţiate tranzacţii fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

În funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate, în urma percheziţiilor urmează a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button