ARHIVA B365

Percheziţii la SPITALUL judeţean Argeş. AFACERI ILEGALE CU MEDICAMENTE. Prejudiciul: 500.000 lei

Percheziţiile au loc la secţia Terapie Intensivă a spitalului judeţean din Piteşti. Prejudiciul este estimat la 500.000 lei, însă ancheta se află în faţă incipientă, fiind posibil ca prejudiciul să crească pe parcursul investigaţiei, scrie Realitatea.net.

Dosarul vizează afaceri ilegale cu medicamente, prin achiziţia la preţuri supraevaluate.

Percheziţii domiciliare se desfăşoară şi la 7 persoane suspectate de fals şi delapidare.

Luni dimineaţă, poliţiştii argeşeni efectuează şase percheziţii domiciliare şi o percheziţie informatică, pe raza municipiului Piteşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals.

Acţiunea este derulată de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Argeş, care efectuează şapte percheziţii, pe raza Municipiului Piteşti, la domiciliile unor persoane, precum şi o percheziţie asupra unui sistem informatic.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi infracţiuni de fals, potrivit unui comunicat al IGPR.

În cauză, investigaţiile vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare, din perioada 2009 – 2014, efectuate la o secţie a unei unităţi spitaliceşti situată pe raza judeţului Argeş.

Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei. La acţiune participă peste 50 de poliţişti din carul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button