Percheziții la sediul City Insurance din București. Dobânzi uriașe și conturi false – vizat este Dan Odobescu

23 sept. 2021
120 Afișari
Percheziții la sediul City Insurance din București. Dobânzi uriașe și conturi false - vizat este Dan Odobescu
Percheziții la sediul City Insurance din București. Dobânzi uriașe și conturi false - vizat este Dan Odobescu

La sediul City Insurance din București au loc percheziții, joi, 23 septembrie. Dobânzi uriașe și conturi false. Vizat este Dan Odobescu, acționar majoritar al companiei, cumnatul lui Adrian Năstase.

Percheziții la sediul City Insurance din București. Dobânzi uriașe și conturi false – vizat este Dan Odobescu, acționarul unic al companiei, cu peste 85%.

Percheziții la sediul City Insurance din București

Joi, Parchetul General ridică documente de la sediul principal al City Insurance din Capitală, declarațiile au fost făcute de către surse judiciare pentru G4Media. Autoritățile vizează documentele ce au legătură cu împrumuturile companiei de la bănci din Elveția. Procurorii bănuiesc că aceste împrumuturi ar fi doar pe hârtie, fictive.

Recomandăm și: GHID | Ce trebuie să facă asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance

Au avut loc mai multe controale în România și Elveția, iar în urma acestora s-a aflat că asociatul unic, Dan Odobescu, acționar majoritar al companiei City Insurance – firma Vivendi International, care deține peste 85%, cumnat al lui Adrian Năstase, ar fi acordat împrumuturi pentru companie. Pentru aceste împrumuturi dobânzile plătite erau reale, la o rată de 10-12%, a declarat Valentin Ionescu, șeful Direcției Generale Asigurări din Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF, conform sursei citate.

Dobânzi uriașe și conturi false – vizat este Dan Odobescu

Din anul 2017, până în primăvara anului 2021, City Insurance a plătit dobânzi de 18 milioane de euro pentru aceste împrumuturi. Acestea erau doar pe hârtie deoarece banii nu au ajuns niciodată în România. Toate conturile prezentate erau false, a explicat Valentin Ionescu.

Din anul 2017 și până în prezent, Vivendi International a acordat trei împrumuturi: 50 milioane de euro, 25 milioane de euro și chiar în primăvara anului 2021, un al treilea împrumut de 50 milioane de euro. Autoritatea de Supraveghere Financiară a descoperit că City Insurance chiar a plătit dobânzile în avans pentru Vivendi, pentru acest an.

20 de persoane din conducerea și acționariatul City sunt vizate în dosarul deschis de Parchetul General. Principalul vizat este Dan Odobescu, dar și persoane din conducerea ASF din intervalul 2016 – 2020, cei care se ocupau de sectorul supraveghere asigurări.

Dan Odobescu. Sursă foto: cursdeguvernare.ro

Pentru moment, în acest dosar de la Parchetul General, sunt vizate fapte in rem de delapidare, spălare de bani, fals și abuz în serviciu. DIICOT și DNA ar avea alte dosare ce privesc compania, au declarat aceleași surse judiciare, conform sursei citate.

Cookies