Percheziții la sediul central ANPC din București. DNA face cercetări într-un dosar de corupție și luare de mită

19 oct. 2022
284 Afișari
Percheziții la sediul central ANPC din București. DNA face cercetări într-un dosar de corupție și luare de mită
Percheziții la sediul central ANPC din București. DNA face cercetări într-un dosar de corupție și luare de mită / Sursă foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

DNA efectuează astăzi, 19 octombrie 2022, percheziții la sediul central ANPC din București. Acestea sunt făcute în cadrul unui dosar ce vizează infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2018-2022.

DNA face percheziții la sediul central ANPC din București

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut astăzi percheziții la sediul central al ANPC. Conform unor surse ale Antena 3, există suspiciuni asupra unor fapte de corupție, printre care și luarea de mită, în ceea ce îl privește pe Paul Anghel, șeful adjunct al autorității.

De asemenea, suspiciunile există și față de o altă șefă din cadrul autorității, conform acelorași surse. Fapte de corupție ce sunt cercetate în acest dosar au fost comise în perioada 2018-2022.

Mai exact, faptele pentru care se fac acum cercetări au legătură cu anumite controale de au fost efectuate la mai mulți agenți economici, precum:

  • Producători,
  • Distribuitori,
  • Mari retaileri de produse alimentare și nealimentare.

Se fac cercetări într-un dosar de corupție și luare de mită

Iată ce a transmis Direcția Națională Anticorupție (DNA), prin intermediul unui comunicat de presă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.

De asemenea, DNA a informat că raportat la actele de procedură ce sunt efectuate în aceste momente în cauză, atunci când împrejurările vor permite acest lucru, se va reveni cu informații suplimentare.

Cookies