Polițiștii au pus, marți, în aplicare, 60 de mandate de percheziție la domiciliu. Vizați au fost samsarii de mașini din Capitală, dar și cei din țară. Statul român nu a încasat taxe pentru 3.000 de mașini aduse din Germania, Olanda și Belgia. Șase milioane de euro este prejudiciul adus la bugetul de stat.
Percheziții la samsarii de mașini din București și din țară. Mii de mașini au fost aduse în România fără taxe plătite, prejudiciu de 6 milioane de euro. Autoritățile anunță că aceste activități sunt desfășurate în Capitală, dar şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.
Marți, 14 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 60 de percheziții în Capitală și în 12 județe din țară. Persoanele vizate sunt bănuite că ar fi cumpărat circa 3.000 de mașini second-hand, din mai multe țări din UE, prin intermediul unor firme.
Aceste achiziții nu au fost înregistrare în evidențele contabile și fiscale ale firmelor, așa cum ar fi trebuit să se procedeze în mod corect. Aceste acțiuni s-au petrecut în perioada iulie 2019 – martie 2020, potrivit informațiilor oficiale transmise de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Te-ar mai putea interesa și: Știați că în București s-au fabricat mașini Ford? Mașina Regelui Mihai și alte “Interbelice ale orașului”, în fața Palatului Elisabeta
Mașinile au fost cumpărate din afara României și aduse în țară, iar apoi au fost vândute pe site-uri specializate, către diverși oameni interesați. Acest lucru pare normal, doar că samsarii au reușit să ocolească obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, iar banii obținuți, în mod ilegal, au fost integrați într-un circuit financiar ce părea legal.
Prejudiciul adus bugetului de stat prin activitatea infracțională se ridică la șase milioane de euro.
În perioada 2019 – 2020, mai multe contracte de creditare sau cesiune au fost întocmite în mod fictiv. De asemenea, contractele au fost prezentate unor instituții și operatori economici, cu scopul de a ascunde originia evazionistă a fondurilor, dar și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.
Te-ar mai putea interesa și: Mașinile cu care aduceam mielul la București în comunism vă așteaptă la Casa Poporului, la MNAC. “Socialistele orașului”, senzație de weekend
IGPR anunță că 66 de ordonanțe vor fi puse în aplicare de oamenii legii. Prin intermediul acestor ordonanțe a fost dispusă ridicarea de înscrisuri de la persoanele care au fost implicate în activitatea infracțională.