PERCHEZIŢII la rafinăria Petrotel LUKOIL pentru evaziune fiscală. Prejudiciul estimat: 200 mil. euro

de:
02 oct. 2014
0 Afișari
PERCHEZIŢII la rafinăria Petrotel LUKOIL pentru evaziune fiscală. Prejudiciul estimat: 200 mil. euro

Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care, conform surselor citate, prejudiciul ar fi estimat la aproximativ de 200 de milioane de euro, scrie Mediafax. 

Procurori DNA, însoţiţi de mascaţi, se află, la ora transmiterii acestei ştiri, într-o clădire de birouri aflată la o intrare secundară a rafinăriei, şi nu în pricipalul sediu administrativ, iar în curtea rafinăriei este o dubă a Poliţiei.

Surse apropiate anchetei spun că procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti fac percheziţii în mai multe birouri, solicitând reprezentanţilor Lukoil România documente contabile.

Lukoil Europe Holdings, din grupul petrolier rus Lukoil, deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează restul de 2,89% din titluri.

Grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

Rafinăria din Ploieşti a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 5,51 miliarde de lei, în scădere cu 20,4% de la nivelul de 6,93 miliarde de lei din 2012.

Anul trecut, Petrotel-Lukoil a înregistrat pierderi de 928,8 milioane de lei, de 3,3 ori mai mari faţă de pierderile de 274,4 milioane de lei din 2012.

Cookies