ARHIVA B365

UPDATE Percheziţii în trustul MEDIAPRO: Acuzaţii de spălare de bani şi evaziune fiscală

UPDATE Percheziţii efectuate marţi dimineaţă au vizat şi patru firme care fac parte din Trustul PRO şi care au sediul în Buftea, unde sunt şi studiourile televiziunii. 

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, inclusiv casele unor persoane fizice, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Plecări în lanț de la Pro TV. Ce va face Andreea Esca

În această cauză, 30 de societăți comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Printre firmele suspectate s-ar afla şi trustul PRO, scrie realitatea.net. Trustul este acuzat că nu ar fi declarat toate veniturile pentru care trebuia plătit impozit. 

Andreea Esca face declarații despre posibila ei plecare din PRO TV. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului SÂRBU ADRIAN şi nici sediul PRO TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr.109, sectorul 2.

La data de 01.04.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează un număr de 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din domeniul media, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5.400.000 lei.
De asemenea, rezultă indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23.000.000 lei, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat remis B365.RO. 
Percheziţiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenţă contabilă necesare probatoriului şi soluţionării cauzei.
În cauză s-a început urmărirea penală in rem.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

CITEŞTE ŞI Adrian Sârbu despre percheziţiile în trustul PRO: RTV şi B1 îşi doresc faima Radio Erevan. 

Peste o sută de polițiști participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

CNA a amendat Pro TV cu 70.000 lei din cauza emisiunii lui Măruţă. 

Pe lângă firmele vizate de anchetă, se află şi mai multe persoane fizice suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Prima TV se mută în sediul de pe Pache Protopopescu ocupat de Pro tv. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button