Percheziții la Primăria Sectorului 2, după ce Radu Mihaiu a reclamat la parchet reabilitările de blocuri din mandatul anterior

26 mai 2023
10013 Afișari
Percheziții la Primăria Sectorului 2, după ce Radu Mihaiu a reclamat la parchet reabilitările de blocuri din mandatul anterior
Percheziții la Primăria Sectorului 2, după ce Radu Mihaiu a reclamat la parchet reabilitările de blocuri din mandatul anterior. Sursa foto: Pexels

Mai multe percheziții au avut loc la Primăria Sectorului 2, joi, 25 mai 2023, în urma unei sesizări făcute de primarul Radu Mihaiu. Organele legii au cerut documente cu privire la o serie de investiții în vederea reabilitării de blocuri.

O serie de percheziții a avut loc la Primăria Sectorului 2

Reabilitările de blocuri din mandatul trecut sunt investigate de Parchet, în urma unei sesizări pe care am făcut-o încă de la preluarea mandatului, a transmis Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Joi, 25 mai, o serie de percheziții a avut loc la Primăria Sectorului 2. Organele legii au solicitat documente oficiale cu privire la o serie de obiective de investiții în vederea reabilitării de blocuri între anii 2018-2020. Acest dosar a început de la un raport de audit demarat la începutul mandatului primarului Radu Mihaiu.

În urma cercetărilor și verificărilor efectuate, dar și a suspiciunilor avute, contractele semnate cu firmele care au realizat respectivele obiective de investiții au fost reziliate, însă fără a face vreo plată către acestea.

Ancheta se desfășoară în continuare. Activitatea din interiorul instituției funcționează în condiții normale.

Sprijinim cu tot ce este nevoie demersul Poliției și al Parchetului, a mai spus primarul.

Un bărbat și o femeie ar fi furat suma de 58.000 de euro dintr-un cazino din Sectorul 1

Un bărbat și o femeie sunt cercetați pentru furt calificat după ce ar fi luat 58.000 de euro dintr-o haină lăsată nesupravegheată, pe spătarul unui scaun, într-un cazino din București, Sectorul 1.

La data de 25 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 1 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Galați, la domiciliul a două persoane față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a transmis DGPMB.

Din datele și probele agenților de poliție, a rezultat faptul că, pe 11 mai 2023, profitând de neatenția persoanei vătămate, un bărbat și o femeie i-ar fi sustras suma de 58.000 de euro din haina lăsată nesupravegheată, pe spătarul unui scaun. Totul s-a întâmplat în interiorul unui cazino din Sectorul 1.

Persoanele suspecte vor fi audiate pentru continuarea cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies