Percheziții la Primăria Capitalei într-un dosar cu prejudiciu de milioane de lei! S-au sustras de la plata taxelor și impozitelor

16 dec. 2020
165 Afișari
Percheziții la Primăria Capitalei într-un dosar cu prejudiciu de milioane de lei! S-au sustras de la plata taxelor și impozitelor

Alertă în București, după ce miercuri au loc mai multe percheziții anunțate de DGPMB. O parte dintre ele au loc chiar la sediul Primăriei Capitalei. Mai multe mandate de aducere pe numele unor persoane suspecte.

Poliţişti din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri dimineaţă, mai multe mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Capitală şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere pe numele unor persoane suspecte.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, este vorba despre continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive în domeniul construcţiilor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 2.700.000 de lei, precizează sursa citată. Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Trei dintre descinderi, la Primăria Capitalei

Poliția Capitalei a anunțat miercuri 11 descinderi la mai multe adrese din București și Ilfov într-un dosar cu acuzații de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Trei dintre descinderi se desfășoară la Primăria Capitalei, mai precis la biroul arhitectului șef, sef serviciu urbanism și șef arhivă. Ancheta vizează construcția mai multor blocuri din sectorul 1, Bucureștii Noi – Chitila.

Noul arhitect șef este Adrian Bold, dat afară în 2017 de Gabriela Firea. Se fac anchete in legatura cu imobile ridicate in zona Bucurestii Noi si Chitila cu destinatia locuinte.

Cookies