Percheziții la Poliția Locală Sector 1. Mai mulți funcționari, suspectați că au luat mită de la patronii de terase și restaurante din sector

04 iun. 2024
172 afișări
Percheziții la Poliția Locală Sector 1. Mai mulți funcționari, suspectați că au luat mită de la patronii de terase și restaurante din sector
Percheziții la Poliția Locală Sector 1. Mai mulți funcționari, suspectați că au luat mită de la patronii de terase și restaurante din sector. Sursa foto: Facebook

Direcția Națională Anticorupție (DNA) desfășoară marți mai multe percheziții în București, într-un dosar ce vizează mai mulți funcționari de la Poliția Locală Sector 1, care ar fi luat mită între 5.000 și 20.000 de euro de la mai mulți patroni de terase din sector. De asemenea, suspecții sunt bănuiți și de fapte de trafic de influență și divulgare de informații nedestinate publicității. Faptele cu pricina s-ar fi întâmplat în anii 2023 și 2024.

Sunt percheziții la Poliția Locală Sector 1, într-un dosar ce a fost realizat în urma unei sesizări din oficiu, potrivit DNA. Este vorba despre opt percheziții care au loc în București, anunță Direcția Națională Anticorupție în cadrul unui comunicat de presă. Potrivit primelor informații, ar fi suspiciuni de mită încasată de la mai mulți patroni de terase și restaurante din Sectorul 1 al Capitalei, în mod repetat, sumele fiind cuprinse între 5.000 și 20.000 de euro.

Noi percheziții la angajați de la Poliția Locală Sector 1. Aceștia sunt bănuiți că au primit mită de la patronii de restaurante și terase din sector

Perchezițiile sunt realizate ca urmare a unor suspiciuni privind acte de corupție, fals, trafic de influență și divulgare de informații nedestinate publicității care ar fi fost constituite în intervalul 2023-2024.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Totodată, atragem atenția asupra necesității evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce privește modalitatea de sesizare și de derulare a activității de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.

Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Perchezițiile au fost anunțate în avans de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook. „Sunt percheziții ale ofițerilor anticorupție, în această dimineață, la Compartimentul Control Activități Comerciale. Este vorba de polițiștii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc.”

CITEȘTE ȘI

Cookies