Percheziţii la firma Urban SA, care se ocupă de salubrizare şi deszăpezire în Sectorul 6

de:
20 ian. 2016
1 afișări
Percheziţii la firma Urban SA, care se ocupă de salubrizare şi deszăpezire în Sectorul 6

În această dimineaţă, 20 ianuarie a.c., peste 60 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi la sediul unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 13 mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, informează un comunicat de presă al Poliţiei.

Conform sursei citate, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că reprezentanţi ai unei firme ce se ocupă cu salubrizarea şi deszăpezirea capitalei au creat un circuit artificial de tranzacţionare, exclusiv scriptic, fără conţinut economic, folosindu-se de firme fantomă, prin intermediul cărora au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 1.000.000 lei, reprezentând deducerea ilegală a taxei pe valoare adăugată şi diminuarea impozitului pe profit datorat.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5.

Conform Digi24, compania de salubrizare la care au loc percheziţiile este Urban SA, cea responsabilă de curăţenie şi deszăpezire în Sectorul 6. 

Reamintim că, în iulie 2015, patronul firmei de salubritate Urban SA, Teodor Gabriel Florescu, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru evaziune fiscală. 

Cookies