Percheziții la mai multe firme de transport din București. Sunt bănuite că vindeau teste COVID-19 falsificate

12 apr. 2021
74 afișări
Percheziții la mai multe firme de transport din București. Sunt bănuite că vindeau teste COVID-19 falsificate

Polițiștii efectuează percheziții la mai multe firme de transport din București, ele fiind bănuite că vindeau teste COVID-19 falsificate. Sute de oameni au ieșit astfel din țară, fără ca nimeni să știe dacă aveau sau nu boala.

Percheziții la mai multe firme de transport din București

Firmele verificate au activitatea în zona gării Filaret din București. Acestea efectuează transporturi internaționale de persoane în țările vestice, dar și în Turcia. De asemenea, firmele ofereau clienților direct rezultatul negativ la presupusele teste PCR.

Prețul unui test PCR negativ era de 50 de lei, iar activitatea s-ar fi desfășurat, potrivit surselor, de la începutul anului până în prezent. Ar fi vorba despre sute de persoane care au primit aceste certificate cu rezultat negativ la COVID-19.

Chiar dacă este vorba despre trei firme din București, perchezițiile sunt efectuate de către Serviciul Economic de la IPJ Giurgiu și de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru că această activitate a fost depistată în Vama Giurgiu, atunci când coduri de bare și serii de pe acele certificate false nu coincideau cu unele reale.

Sunt bănuite că vindeau teste COVID-19 falsificate

„În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare  5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate”, informează IPJ Giurgiu.

Cookies