PERCHEZIŢII la sediul Hexi Pharma şi acasă la patronul Dan Condrea. Documente ridicate, din spitale

de:
07 mai 2016
0 Afișari
PERCHEZIŢII la sediul Hexi Pharma şi acasă la patronul Dan Condrea. Documente ridicate, din spitale

UPDATE 15.55 Produsele Hexi Pharma folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate, nu au fost diluate, iar ele sunt folosite doar într-o etapă de pre-dezinfectare, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al companiei, Loredana Albu, citat de Agerpres.

„Este vorba de produse foarte concentrate, care se diluează 1 la 400 de litri și care se folosesc în general pentru suprafețe mari. Atunci când sunt folosite pentru instrumentar sau pentru blocul operator, sunt folosite într-o etapă de pre-dezinfectare, adică după produsele Hexi vin încă două etape de dezinfectare și sterilizare”, a precizat ea.

Loredana Albu a subliniat că produsele folosite în blocul operator nu au fost diluate și și-a exprimat convingerea că „până la sfârșitul acestui scandal” va reieși că produsele Hexi Pharma „probabil sunt cele mai bune produse din piață”.

„Din punctul nostru de vedere, pacienții au fost în siguranță. Sunt produse testate. Mai ales cele folosite în blocul operator nu au fost niciodată contestate”, a adăugat ea.

UPDATE PÎCCJ informează, printr-un comunicat, că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

„În cursul zilei de azi, pe baza autorizațiilor emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor, ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR efectuează 4 percheziții în București și în județul Ilfov. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți. Totodată, au loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București”, precizează sursa citată.

La această acțiune de amploare participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB, precum și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

_______________________________________________________________________________________

Poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ridică documente de la sediul central Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Aceleaşi surse spun că sunt percheziţii şi acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Totodată, echipe de poliţişti de la Direcţia Economică din cadrul Poliţiei Române, împreună cu reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, sunt, la ora transmiterii ştirii, la spitalele din Capitală şi din ţară unde, la verificările făcute iniţial, au fost găsite probe neconorme pe dezinfectanţi.

Percheziţii la mai multe adrese ale Hexi Pharma şi acasă la patronul Dan Condrea. Poliţiştii ridică documente din 25 de unităţi sanitare

De asemenea, poliţiştii au descins sâmbătă la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, de unde ridică probe şi înscrisuri, într-un privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., desfăşoară în cursul zilei de sâmbătă o acţiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe şi înscrisuri.

Potrivit comunicatului Poliţiei, acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale. Potrivit surselor Mediafax, percheziţiile au loc la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, poliţiştii ridicând documente şi probe şi din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

La activităţi participă 152 poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi specialişti criminalişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”.

Cookies