LPF. Mitică Dragomir, reţinut pentru 24 de ore. El este urmărit penal pentru evaziune fiscală

de:
07 apr. 2014
0 afișări
LPF. Mitică Dragomir, reţinut pentru 24 de ore. El este urmărit penal pentru evaziune fiscală

UPDATE ora 00:00 Dumitru Dragomir a fost adus la Tribunalul Bucureşti în această noapte şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu  propunere de arest preventiv pentru 29 de zile, informează România TV.

UPDATE 21.00 „Prin ordonanţele din data de 07.04.2014 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţii:

– DRAGOMIR DUMITRU, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor

– CORBU MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor

– RADU-ARHIRE ALEXANDRU-MĂDĂLIN pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat – în scopul însuşirii sumei anterior menţionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea – desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui compărător) cu societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.

În baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obţinut aprobarea plăţii de către A.G.A. – L.P.F. a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de inculpatul Corbu Mihai, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între L.P.F. şi societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, deşi contractul între LPF şi SC R. SRL s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.

Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, inc. Dumitru Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.

Din societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, suma de bani a fost transferată în cele din urmă, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă.
Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase în numerar şi returnate inculpaţilor.

Faţă de cei trei inculpaţi s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o periodă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

UPDATE 18.10 Omul de afaceri Mihai Corbu, partenerul lui DUMITRU DRAGOMIR, a fost reținut, luni după-amiază, potrivit Realitatea.net

UPDATE 17.10 Liga Profesionistă de Fotbal a precizat, luni, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că poliţia judiciară a ridicat de la sediul LPF mai multe înscrisuri având legatură cu pretinse infracţiuni săvârşite pe parcursul derulării mandatului fostului preşedinte al forului, Dumitru Dragomir, scrie Mediafax.

UPDATE 14.10 Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

UPDATE 13.10 Mitică Dragomir este urmărit penal pentru evaziune fiscală, informează România Tv.  Dumitru Dragomir ar fi intermediat, printr-o firmă a unui apropiat, găsirea unui cumpărător al drepturilor TV pentru meciurile din Liga I în perioada 2011-2013.  Dumitru Dragomir a fost audiat, luni, timp de două ore la sediul Poliţiei Capitalei.

Luni dimineaţă au avut loc percheziţii de amploare la Liga Profesionistă de Fotbal, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Poliţiştii au descins la persoanele acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal, prejudiciul fiind de 3 milioane de euro. Percheziţiile au avut loc şi acasă la Mitică Dragomir, dar şi la locuinţa lui Mihai Corbu. Mihai Corbu este cel care a intermediat în 2011 contractul pentru retransmisia meciurilor LPF, fiind un client vechi al notariatului Ioanei Băsescu informează Rtv.net.

Mitică Dragomir a declarat, după percheziţii: „Una e să susţină anchetatorii şi alta e să fie adevărat. Anchetatorii te murdăresc şi nu spală nici Dunărea. Staţi să vedeţi dacă Dumitru Dragomir are vreo vină (…) Când mi-au spus că au venit să facă percheziţii, ce să le fi zis? Mă duc la audieri de bunăvoie şi nesilit de nimeni. „

CITEŞTE ŞI: Mitică Dragomir, fostul preşedinte al LPF, se pensionează. Ce sumă uriaşă va încasa

Conform unui comunicat de presă remis B365.ro, luni dimineaţa, Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, face 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi pune în aplicare şapte mandate de aducere pe linia combaterii infracțiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Acţiunea Poliției Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal.

Cookies