Percheziţii la importatorii de flori din Bucureşti şi Ilfov, joi. Prejudiciu de 1.300.000 euro

de:
12 nov. 2015
0 afișări
Percheziţii la importatorii de flori din Bucureşti şi Ilfov, joi. Prejudiciu de 1.300.000 euro

În această dimineață, polițiștii din Ilfov efectuează opt percheziții în domeniul comerțului floral, la persoanele bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.300.000 de euro prin evaziune fiscală. 12 persoane urmează să fie aduse la audieri, conform Digi24.ro.

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Ilfov efectuează perchezițiile pe raza județului Ilfov și a municipiului București, atât la locuințele persoanelor vizate, cât și la sediul societății administrate de acestea. Persoanele vizate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că reprezentanții unei firme de comercializare a florilor importate din Olanda au creat un circuit financiar fictiv și evidențiază în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cu scopul eludării plății taxelor către bugetul de stat. Aceștia au înființat și coordonat mai multe societăţi comerciale de tip “fantomă”.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracțională, este de aproximativ 1.300.000 de euro.

Dosarul penal este instrumentat de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Au fost valorificate pachete analitice furnizate de Unitatea Centrală de Analiză a Informaților din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a proba activitatea infracțională, se arată în comunicatul Poliției Române.

Cookies