Ginerele lui Vasile Blaga, REŢINUT pentru evaziune fiscală. VIDEO

de:
21 mai 2015
3 Afișari
Ginerele lui Vasile Blaga, REŢINUT pentru evaziune fiscală. VIDEO

Rudeanu a fost adus joi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru a fi audiat în dosarul în care au fost efectuate percheziții la firme de protecție și pază.

Ginerele lui Vasile Blaga a fost ridicat de polițiști pentru o prezumtivă evaziune de 500.000 de euro. Ioan Andrei Rudeanu a înfiinţat împreună cu mama sa, Aurora Mariana, firma Axis Corporate Security SRL pe 24 aprilie 2009, la un an după ce s-a căsătorit cu fata lui Vasile Blaga, Agathe. Deşi meseria lui de bază e cea de medic stomatolog, ginerele lui Blaga şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie. În primul an de la înfiinţare, Axis a avut o cifră de afaceri de 27.394 de lei. În 2010 şi 2011, în timp ce România traversa cea mai gravă criză economică, lucru care a băgat în faliment societăţi private foarte puternice, firma ginerelui lui Blaga a reuşit să-şi mărească cifra de afaceri de 341 de ori. Astfel, Axis a terminat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 9.346.077 de lei. Potrivit site-urilor de lici taţii publice, majoritatea acestor bani provin din contracte cu instituţii de stat. Cea mai generoasă a fost Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), care i-a dat lui Axis două contracte, în 2010 şi 2012, în valoare de 5.141.226 de lei (1,2 milioane de euro). Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane a oferit firmei lui Rudeanu două contracte, în 2011 şi 2012, în valoare totală de 397.816 de lei (92.515 de euro), Primăria Municipiului Hunedoara a încheiat un contract cu Axis, anul trecut în august, în valoare de 833.863 de lei, iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara i-a dat un contract în valoare de 50.000 de euro, în februarie 2011.

Iată comunicatul transmis redacției B365.ro de către Poliția Română, referitor la perchezițiile ce au loc inclusiv la firma ginerelui lui Vasile Blaga: „În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează 5 societăţi comerciale, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

La această oră sunt efectuate 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Hunedoara, la activităţi participând polițiști din cadrul Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi I.P.J. Hunedoara, luptători S.I.A.S. şi criminaliști.

Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive.

În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.”

Cum se lăuda Ioan Rudeanu cu activitatea firmei sale de pază: 

 

 

Firma ginerelui lui Vasile Blaga, Axis Security, a câștigat contracte de 12,4 milioane doar în 2014 de la guvernul Ponta. Motivul pentru care Vasile Blaga și echipa din PDL nu luptă suficient pentru echipa lui Iohannis este că și în cursul anului 2014 au curs contractele către firmele apropiate PDL cu toate că cei de la PSD sunt la guvernare țării.

Compania Național de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), DRDP Timișoara, instituţie aflată în subordinea CNADNR , Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, precum și alte instituții din Hunedoara au acordat contracte firmei lui Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga.

Cookies