Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, în dosarul lui Hrebenciuc

de:
20 oct. 2014
0 afișări
Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, în dosarul lui Hrebenciuc

UPDATE: Fostul şef de la Serviciul de Protecție și Pază, Dumitru Iliescu spune că va reveni în țară pentru „a se pune la dispoziția” DNA în acest dosar. El spune că nu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, dar știe că locuința sa a fost percheziționată. El a declarat, intr-un interviu acordat ziaristei Sorina Matei de la B1 TV, ca nu sunt adevarate acuzatiile care apar la adresa sa in rechizitoriul procurorilor, dar recunoaste ca a discutat cu Hrebenciuc, care este nasul sau, pentru a-si angaja fata.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX.RO, că, luni seară, are loc o acţiune a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în legătură cu dosarul în care sunt urmăriţi penal deputatul PSD Viorel Hrebenciuc şi senatorul Dan Şova. În acelaşi dosar sunt vizaţi fostul şef al SPP Dumitru Iliescu şi un ofiţer judiciar care activa în DNA, au precizat sursele citate.

Două maşini ale DNA, însoţite de alte trei ale Jandarmeriei, au plecat din sediul Direcţiei, în jurul orei 17.45. Anchetatorii vor face percheziţii la mai multe adrese din Capitală, una dintre acestea având legătură cu Dumitru Iliescu, au mai spus sursele citate de Mediafax.

Conform DNA, Mitica Iliescu l-a informat pe Viorel Hrebenciuc ca pe numele sau este emis un mandat pe siguranta nationala pentru interceptarea convorbirilor telefonice, se arata in ordonanta de urmarire penala, in care sunt cuprinse mai multe stenograme. Intr-un din aceste stenograme, Dan Sova ii spune lui Hrebenciuc, in legatura „cu epoca post Victor”, ca toti oamenii din PSD cu care a discutat il vor sustine la presedintia partidului, deoarece „nu il vor pe Liviu” Dragnea, scrie  hotnews.ro.

ILIESCU DUMITRU: (Vorbesc in soapta – n.n.) V-am spus ca dumneavoastra sunteti pe mandat.
VIOREL HREBENCIUC: Mh! Da.
ILIESCU DUMITRU: Pur si simplu asta e tot ce am aflat.

(…)

ILIESCU DUMITRU: Stia de Basescu, de 27 de milioane, ca a stabilit un plan pentru anul asta si mandatele pe care sa le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cat timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se da in general pe sase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Sase luni? Deci sunt inca pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Daca este un mandat pe siguranta nationala, inseamna ca mai sunt cateva saptamani, dar se poate prelungi, nasule.
VIOREL HREBENCIUC: Pai, la mine se prelungeste in mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot sa-l dea si pe o luna, depinde cat au nevoie. Pot sa-l dea si pe trei luni, si pe sase luni, si pe un an, dar, de regula, se da pentru sase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: (Vorbeste in soapta – n.n.) Si el mi-a spus: Nu stiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioara a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecator, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit si alte persoane pe mandat, dar lui i-a sarit in ochi numele dumneavoastra pe mandat. L-am rugat sa se documenteze, i-am zis: Documenteaza-te, vezi si tu daca poti sa afli mai multe.

Potrivit procurorilor, Viorel Hrebenciuc a intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie fata de persoana sa, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite. MAI MULTE DETALII, AICI.

Cookies