ARHIVA B365

PERCHEZIȚII la firmele omului de afaceri turc care a ucis un polițist de la rutieră

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, instrumentează un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de cinci cetăţeni turci, administratori a trei societăţi comerciale, ce deţin o poziţie importantă pe piaţa românească, în comerţul cu obiecte şi corpuri de iluminat, transmite Poliția Capitalei. 

Aceştia, în perioada 2010 – 2015, au introdus în ţară, din spaţiul extra şi intracomunitar, cantităţi importante de astfel de articole, pe care le-au comercializat, atât către alţi distribuitori cât şi prin intermediul magazinelor proprii, situate în Bucureşti şi Ilfov.

Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi a TVA aferente veniturilor realizate, suspecţii au creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziţii de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziţii supraevaluate, ale întregului fond de comerţ, al unor societăţi controlate prin interpuşi şi aflate în insolvenţă sau lichidare.

Firmele fantomă sunt administrate de persoane de condiţie modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comuna Sinteşti, judeţul Ilfov şi sunt implicate şi în alte scheme evazioniste.

În perioada de referinţă au fost înregistrate în contabilitatea societăţilor facturi fiscale fictive, în valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro.

La data de 17.09.2015 sunt puse în aplicare un număr de 12 mandate de percheziţie, emise de Tribunalul Bucureşti, pentru domiciliile suspecţilor şi a asociaţilor firmelor fantomă, precum şi pentru sediile societăţilor comerciale în cauză şi punctele de lucru ale acestora, situate în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

În baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 un număr de 18 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button