Percheziții la firmele de livrare mâncare din București și Ilfov, unde mulți angajați sunt veniți din Asia. Prejudiciul ajunge la peste 12 milioane de lei

16 nov. 2023
4857 Afișari
Percheziții la firmele de livrare mâncare din București și Ilfov, unde mulți angajați sunt veniți din Asia. Prejudiciul ajunge la peste 12 milioane de lei
Percheziții la firmele de livrare mâncare din București și Ilfov, unde mulți angajați sunt veniți din Asia. Prejudiciul ajunge la peste 12 milioane de lei | Foto simbol: Unsplash

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au făcut percheziții domiciliare, în această dimineață, privind anumite ilegalități comise de firmele de curierat din București și Ilfov, acolo unde angajați sunt, în mare parte, asiatici. Prejudiciul ajunge la peste 12 milioane de lei.

Percheziții la firme de livrare mâncare din București și Ilfov

Inspectoratul General al Poliției Române transmite că în dimineața zilei de 16 noiembrie s-au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în București și Ilfov, la persoane cercetate pivind ilegalități comise în legătură cu activități de curierat, scrie Antena3.ro.

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane cercetate cu privire la ilegalități comise în legătură cu activități de curierat (în principal livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane.

În cele 8 dosare penale în care se desfășoară activități procedurale, 14 persoane bănuite sunt cercetate cu privire la săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

Prejudiciul adus este estimat la suma de 12.260.000 lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăți comerciale pe care le administrează în drept sau în fapt, ar fi acționat pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți (în mare parte cetățeni provenind din Asia), dar și prin omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive.

Prejudiciul cauzat este estimat la 12.260.000 de lei.

Perchezițiile au ca obiect documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea și conducerea celor în cauză la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice – D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies