ARHIVA B365

Percheziţii la firma deținută de familia lui Ponta. Iulian Herțanu, cumnatul premierului, REȚINUT

UPDATE: 19.20 – Fostul consilier judeţean Mihai Coman a fost reţinut, marţi seară, de către procurorii DNA Ploieşti, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat peste opt ore, la sediul instituţiei, într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene, în care este vizat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

UPDATE 17.20: DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar faţă de Sebastian Ghiţă, pe o perioadă de 60 de zile, începând de marţi

UPDATE 16:00 Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta a fost REȚINUT pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Ploiești. Cumnatul lui Victor Ponta este suspectat de trucarea unei licitaţii, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală. Detalii AICI.

O dubă încărcată cu zeci de saci de rafie în care se află bibliorafturi cu documente a sosit, marți după-amiază, la sediul DNA Ploiești. 

UPDATE 15:20 Procurorii DNA Ploiești au hotărât punerea lui Mircea Cosma și Vlad Cosma sub control judiciar pentru 60 de zile.  

UPDATE 12:30 Vlad Cosma, fiul președintelui CJ Prahova, a fost adus la DNA în dosarul cumnatului lui Victor Ponta. La sediul DNA Ploiești a ajuns și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma. Mai multe detalii aici.

UPDATE 12:00 Sebastian Ghiță este audiat la DNA, în cazul cumnatului lui Victor Ponta. El a declarat că nu are „multă legătură cu dnul Herțanu”, dar că l-a întâlnit de câteva ori.

Potrivit Realitatea Tv, Sebastian Ghiță este URMĂRIT PENAL în dosarul familiei Ponta. Sebastian Ghiță este audiat la DNA Ploiești în calitate de suspect.

UPDATE 11:25 La DNA Ploieşti a fost adus sub escortă Mihai Coman, fost consilier judeţean din Ploieşti. El a avut două mandate de consilier judeţean, iar în prezent este administratorul uneia dintre firmele despre care procurorii spun că ar fi fost implicată în frauda cu fonduri europene.

UPDATE 10:50 Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, este dus la DNA Ploiești. Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost dus marți la audieri la sediul DNA Ploiești. Herțanu a fost ridicat de la locuința sa de către anchetatorii anticorupție.

cumnat

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică. Potrivit unor surse judiciare, patru persoane vor fi audiate, marți, la DNA Ploiești, în acest dosar.

Potrivit procurorilor DNA, proiectul european fraudat vizează un contract de lucrări de canalizare în orașul Comarnic, finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene și semnat în data de 13.01.2012.

Anchetatorii suspectează că Iulian Herțanu, alături de alți doi oameni de afaceri, ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile proiectului european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare pentru Mediafax. Ar fi fost introduse cheltuieli fictive și nu a fost respectat planul de achiziții pentru contractele cu fonduri europene.

Pe lângă firma Exfin SRL, firma de contabilitate pe care o deține sora lui Victor Ponta, este vizată și firma controlată de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu – SC Grossman Engineering Group SRL, potrivit Realitatea Tv.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că din grup fac parte Iulian Herțanu — administrator de drept și începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroești, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care și SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar și Mihail Marian Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, aceștia au constituit un grup infracțional ”pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic’ — contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL — SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL și SC Hidro Prahova SA Ploiești ( C.L.6 ), contract finanțat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însușirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană, și sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat”.

La grupul infracțional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, și Liviu Munteanu, au arătat sursele citate.

REACȚIE VICTOR PONTA. PONTA, despre FRAUDAREA FONDURILOR UE pe Twitter: Nu cunosc și ar fi greșit să comentez

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală.

Direct vizat de această anchetă este cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. Percheziții au loc la sediul firmei Exfin SRL și la domiciliul lui Iulian Herțan.

PERCHEZIȚII la FIRMA FAMILIEI lui VICTOR PONTA: Perchezițiile efectuate marți de DNA vizează una dintre firmele familiei Ponta – firma Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Aceleași surse susțin că în cauză este implicat și cumnatul premierului, Iulian Herțanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.

PERCHEZIȚII la FIRMA FAMILIEI lui VICTOR PONTA: Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploiești efectuează marți dimineața percheziții la o firmă controlată de mama, sora și cumnatul lui Victor Ponta.

ponta

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.

În cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul DNA remis redacției.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button