Patronii firmei de artificii de la Colectiv, REŢINUŢI. DNA suspectează că s-au DISTRUS PROBE

de:
06 nov. 2015
3 Afișari
Patronii firmei de artificii de la Colectiv, REŢINUŢI. DNA suspectează că s-au DISTRUS PROBE

UPDATE: Daniela Niţă, asociată a firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabila cu efectele pirotehnice in seara tragediei, a fost reţinută în dosarul tragediei din Colectiv. Anterior, soţul ei, asociat al firmei pirotehnice, Cristian Niţă, a fost reţinut, vineri, fiind suspectat că a încercat să distrugă probe în dosar. Potrivit procurorilor, Cristian şi Daniela Niţă, patronii firmei pirotehnice, i-au chemat pe angajaţi şi le-au cerut să distrugă hard disk-uri şi documente care i-ar fi legat de tragedia din Colectiv.

Cei doi sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi distrugere de probe. Patronii spun însă că nu au nicio legătură cu acest caz, dar sunt contrazişi de angajaţi, care le-au povestit procurorilor că patronii i-au trimis să instaleze artificiile din clubul Colectiv.

În timp ce unul dintre cei doi pirotehnişti care au montat artificiile se află în continuare la spital, fiind în stare gravă, al doilea pirotehnist implicat în organizarea show-ului pirotehnic a fost reţinut. El a ieşit încătuşat şi cu lacrimi în ochi, de la audieri, însă nu a dorit să facă nicio declaraţie. Patronul, în schimb, a declarat că nu e responsabilitatea lor şi că nu a încercat să distrugă probe.

Cei doi pirotehnişti ai firmei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală.

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpatul Zaharia Viorel, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. De asemenea, ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta Clubului Colectiv, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, inculpaţii Niţă Daniela Ioana (administrator) şi Niţă Cristian Mihai (director), au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală”, se arată în ordonanţa de reţinere întocmită de procurori, potrivit romaniatv.net.

Cele trei persoane reţinute vineri seară vor fi duse, sâmbătă, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului General au perchezitionat vineri mai multe locatii in cadrul anchetei privind incendiul de la clubul Colectiv, inclusiv sediul firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabila cu efectele pirotehnice in seara tragediei, anunta Agerpres, citand surse judiciare.  

Potrivit surselor citate, au avut loc perchezitii la sediul social al firmei din str. Drumul Sarii din Bucuresti, precum si la un depozit al acesteia din comuna Bucsani (judetul Giurgiu).  De asemenea, au fost efectuate perchezitii la domiciliile mai multor persoane – Daniela Nita (reprezentant al firmei de artificii), Cristian Nita, Florin Bescu, Adriana si Marin Moise, Andreea Sirbu.

Tot vineri, cei trei acționari de la Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au fost aduși vineri la sediul DNA, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Daniela Ioana Nita, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, firma care a livrat artificiile de la Colectiv, a avut probleme cu legea in trecut. Ea a avut dosar penal pentru focuri de artificii ilegale, in 2009. 

Cookies