Percheziţii la Federaţia Română de ciclism, marţi

de:
05 aug. 2014
0 Afișari
Percheziţii la Federaţia Română de ciclism, marţi

Potrivit Mediafax.ro, anchetatorii au făcut trei percheziţii, dintre care una la sediul Federaţiei Române de Ciclism (FRC), în urma cărora şapte persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Poliţiştii bănuiesc faptul că reprezentanţii FRC au cheltuit banii alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru deplasarea şi cazarea sportivilor pe achiziţionarea unor bunuri la suprapreţ, provocând astfel statului un prejudiciu estimat la 650.000 de lei.

În acest context, poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că preşedintele şi secretarul Federaţiei Române de Ciclism (FRC) ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals.

Conducerea Federaţiei Române de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor români care ar fi trebuit să ajungă la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achiziţiona consumabile la preţuri supraevaluate.

Concret, deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze la suprapreţ rechizite, hârtie igienică şi detergenţi, susţin anchetatorii.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de către 27 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

Poliţia Română a anunţat, într-un comunicat de presă, că la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv şi la alte 27 de societăţi comerciale au loc mai multe activităţi procedurale, în cadrul unui dosar penal de abuz în serviciu şi delapidare.

Potrivit Poliţiei Române, din anchetă au rezultat indicii că reprezentanţii structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip „fantomă”, pentru achiziţionarea de bunuri sau servicii.

„Operaţiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însuşirii în interes personal a banilor. De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administraţia publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul structurii sportive”, se mai arată în comunicatul citat.

Cookies