Percheziţii DGA la două spitale MAI

de:
27 oct. 2015
0 afișări
Percheziţii DGA la două spitale MAI

Unul dintre spitalele vizate este Spitalul Colentina. Potrivit Realitatea TV, percheziţiile vizează o reţea care falsifica documente false pentru pensionare. 50 de persoane urmează să fie duse la audieri.

Percheziţiile DNA vizează cele două spitale care aparţin MAI, dar şi Casa de Pensii Sectorul 1.

În acest caz este vorba despre eliberarea de documente false pentru pensionare. Potrivit procurorilor, până în prezent s-au eliberat 174 de documente false pentru pensionare.

La audieri vor fi aduse peste 50 de persoane, angajaţi ai Spitalului Dimitrie Gerota şi de la Spitalul Colentina şi de la Casa de Pensii, dar şi oameni care ar fi beneficiat de aceste acte pentru pensionare.

Principala suspectă în acest caz este o angajată a Spitalului Dimitrie Gerota, care urmează să fie dusă la audieri.

La Spitalul Colentina procurorii DGA verifică un singur birou, astfel că, cel mai probabil, este vizată doar o singură persoană de la această unitate medicală. 

Potrivit unui comunicat al DGA, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au efectuat, marți, 13 percheziții, dintre care 3 la sediile unor instituții publice și 10 domiciliare, într-o cauză care privește săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals (diagnostice medicale nereale) care au servit la întocmirea de dosare de pensionare. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție vor pune în executare 50 de mandate de aducere pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres,printre instituțiile percheziționate se află și Spitalul Ministerului de Interne și Casa de Pensii a Sectorului 1.

Anchetatorii susțin că beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecțiuni medicale sau afecțiunile erau mult mai ușoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracțională, a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 de persoane, ce domiciliază pe raza mai multor județe.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Perchezițiile au fost efectuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ).

Cookies