ȘTIRI

Percheziţii la Consiliul Judeţean Bacău, joi dimineaţă

Conform unor surse judiciare citate de Realitatea.net, ancheta ar viza mai mulţi funcţionari ai Consiliului Judeţean (CJ) Bacău suspectaţi de fapte de corupţie.

Consiliul Judeţean Bacău este condus, din 2004, de Dragoş Adrian Benea, lider al filialei judeţene a PSD, şi de vicepreşedinţii Ionel Floroiu, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, şi Claudiu Constantin Năstasă (PNL).

Percheziţiile la sediul Consiliului Judeţean Bacău au loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău.

În acest dosar de corupţie, Romeo Stavarache a fost reţinut de procurorii DNA, în 26 iunie, iar în aceaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, vizaţi în acelaşi dosar, să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacăului a fost reţinut pentru cinci infracţiuni de luare de mită, Liviu Goian a fost reţinut pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Vasile Cenuşă pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită. Conform sursei citate, în perioada 2008 – 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv în 1 iulie de Curtea de Apel Bacău, pentru 30 de zile, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, în condiţiile în care era cercetat sub control judiciar. Măsura a fost contestată de edilul băcăuan la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă instanţa a respins cererea, printr-o hotărâre definitivă. Şi cei doi oameni de afaceri se află în arest.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/perchezitii-la-consiliul-judetean-bacau-mai-multi-functionari-fiind-suspectati-de-fapte-de-coruptie_1484575.html#ixzz37hiNC2L1
Follow us: @realitatea on Twitter


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button