ESENTIAL

PERCHEZIŢII la compania de asigurări Astra şi la domiciliul unui fost director

Poliţiştii au descins la locuința lui Radu Mustăţea, fost director al firmei de asigurări Astra. Acesta este acuzat că a cumpărat un imobil în valoare de 370.000 de euro, dar nu l-a achitat pe tot din banii săi, o parte din suma a provenit din propria companie.

Mai exact, pe 17 august 2010, Radu Mustăţea şi soţia acestuia, Roxana, au încheiat o poliţă de asigurare complexă a locuinţe, pentru suma asigurată de 370.000 de euro, cu o primă de asigurare de 370 de euro, potrivit unor surse citate de news.ro. Cu două săptămâni înainte de încheierea poliţie, soţii Mustăţea au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a acelei locuinţe, pentru care au plătit un avans de 130.000 de euro din suma totală stabilită la 370.00 de euro pentru cumpărarea imobilului.

În 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurări a aprobat, pentru daune incluse în poliţia de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virată suma de 754.705 lei în contul mamei Roxana Mustăţea şi cealaltă sumă de 159.673 de lei în contul societăţii EM-Mar Geoconstruct, firmă care ulterior a fost radiată. Despăgubirea a fost aprobată în şedinţa directoratului Astra Asiguări, condus atunci de Radu Mustăţea.

O parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziţia imobilului, obiect al asigurării, a precizat Poliţia Română.

În urma investigaţiilor, anchetatorii nu au găsit dosarul de daune, nici în format electronic, nici în format fizic.

După percheziții, atât directorul, cât și mama și soția sa vor fi duși la audieri.

IGPR a transmis, joi, printr-un comunicat că polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române efectuează trei percheziții domiciliare, în București, la persoane cu funcții de conducere în cadrul unei societăți de asigurări, bănuite de spălarea banilor și delapidare.

„Din cercetări a reieșit că două dintre persoanele bănuite, având funcții de conducere în cadrul unei societăți de asigurări, ar fi avizat și aprobat, în interesul lor, dar și pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei polițe de asigurare complexă a locuinței, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, o parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziția imobilului, obiect al asigurării.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button