Costin Berevoianu și Vlad Moisescu aduși la DNA pentru audieri, după controlul de la APA NOVA

de:
24 sept. 2015
0 Afișari
Costin Berevoianu și Vlad Moisescu aduși la DNA pentru audieri, după controlul de la APA NOVA

UPDATE ORA 14.40: Costin Berevoianu, fostul şef al Regiei de apă-canal a Capitalei, şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost aduşi, joi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi în dosarul de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în care este vizată compania Apa Nova, scrie Mediafax. 

Costin Berevoianu a fost adus la DNA Ploieşti în jurul orei 13.10, la intrare el declarând că nu ştie motivul pentru care se află acolo, dar că îl va afla în urma discuţiilor cu procurorii.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz cu privire la infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, dosarul vizând fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administraţia publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei şi de la Primăria sectorului 1, dar şi de către reprezentanţi ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, preţul serviciului de furnizare a serviciilor de apă şi canalizare în Bucureşti.

UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că procurorii fac cinci percheziții în municipiul București, ele vizând domicilii și sedii ale unor firme.

La sediul DNA Ploiești vor fi conduse pentru audieri trei persoane una dintre acestea fiind Costin Berevoianu fost consilier personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu.

Surse judiciare au precizat pentru profit.ro că printre suspecți se numără Vlad Moisescu, un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, dar și Ovidiu Traian Semenescu, consilier la Apa Nova. Pe numele celor trei sunt emise mandate de aducere și de percheziție.

Trezorierul PNL Vlad Moisescu este cercetat de procurorii DNA și în dosarul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conform surselor citate, există suspiciuni că săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență a condus la creșterea nejustificat de mare a tarifului apă/canal practicat în București.

Procurorii DNA Ploiești s-au prezentat, joi, la sediul central al Apa Nova, dar și la Primăria Sectorului 1și la Primăria Capitalei, de unde au ridicat mai multe documente. 

„Nu am fost anunțați în legătură cu nicio audiere a unui angajat Apa Nova. Nu se fac verificări în birouri. Cei de la DNA au fost invitați într-una dintre sălile de conferințe și așteaptă să li se pună la dispoziție documentele cerute. Este vorba despre contracte încheiate în perioada 2008-2015”,  a declarat Epsică Chiru, director executiv Apa Nova. 

Printre cei vizați de anchetă ar fi și Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului Sorin Oprescu. Berevoianu a făcut parte din Consiliul de Administrație al RADET și a mai fost director al Veolia Romania (Apa Nova) și artizanul contractului de concesiune dintre CGMB si Apa Nova.

Potrivit Digi24, Costin Berevoianu a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești. Procurorii l-ar fi anunțat că are nevoie și de un avocat.

Acest dosar vizează fapte de corupție pe o perioadă îndelungată.

Procurorii fac percheziții în birourile mai mult persoane, fiind vizate chiar și persoane din conducere. 

Potrivit primelor informații apărute, pe lista instituțiilor percheziționate, joi, de procurorii DNA ar fi fost și Primăria Capitalei. 

Reprezentanții muncipalității au transmis însă că „în acest moment nu se efectueaza perchezitii la sediul Primariei Municipiului Bucuresti”.

„Reprezentantii municipalitatii au pus si pun in continuare la dispozitia organelor abilitate toate documentele referitoare la Apanova”, a anunțat Biroul de presă al Primăriei Capitalei. 

 

Cookies