ȘTIRI

Percheziţii la omul de afaceri Said Baaklini

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat la data de 18 aprilie 2013, un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

Liderul grupării, Said Baaklini, om de afaceri libanez, în vârstă de 50 de ani, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale – livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, in principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Said Baaklini este un controversat om de afaceri libanez din România, cu legături puternice în lumea politică. La un moment dat, la începutul afacerilor sale în România, Said Baaklini a deţinut monopolul asupra importului de sardine din România, fiind supranumit „regele sardinelor”.

Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22, 5 milioane de Euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi audiate 11 persoane, procurorii urmând a dispune măsurile legale faţă de învinuiţi, după finalizarea audierilor.

Cercetările şi acţiunea au fost efectuate cu sprijinul IGPR – DCCO şi Jandarmeriei Române.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button