Percheziții la 300 de persoane din București și alte cinci județe. Acuzații extrem de grave, au furat vreo 7 milioane de euro

21 iul. 2021
305 afișări
Percheziții la 300 de persoane din București și alte cinci județe. Acuzații extrem de grave, au furat vreo 7 milioane de euro
Percheziții la 300 de persoane din București și alte cinci județe. Acuzații extrem de grave, au furat vreo 7 milioane de euro sursa foto: newsweek.ro

O serie de percheziții importante au loc miercuri la 300 de persoane din București și alte cinci județe din România. Unui grup infracțional i se aduc acuzații extrem de grave de fraudă informatică, spalare de bani și înșelăciune prin care au reușit să fure vreo 7 milioane de euro. Este incredibil cum operau.

O serie de percheziții importante, în care sunt vizate vreo 300 de persoane sunt vizate au loc miercuri în mai multe județe din România și municipiul București. Acuzațiile sunt extrem de serioase și se referă la fraude informatice, spălare de bani și înșelăciune.

Grup infracțional organizat de 300 de persone

Autoritățile efectuează astăzi o serie de percheziții pe care le putem numi cu adevărat de ampoare, fiind implicate sute de persoane. Acestea sunt efectuate în Capitală și alte cinci județe din România. Dosarul este unul consistent, mai ales că vorbim de un grup infracțional organizat ce numără cel puțin 300 de persoane, majoritatea așa numite „săgeți”. Acuzațiile aduse sunt de fraudă informatică, spalare de bani și înșelăciune, lucru extrem de frecvent în România, țara nostră fiind recunoscută pentru hackerii pricepuți.

17 percheziții în Capitală și alte câteva județe

Astfel, procurorii DIICOT, prin Structura Centrală, alături de cu IGPF și IGPR efectuează miercuri vreo 17 percheziții, atât în București, cât și în alte 5 județe. Cauza vizată este destructurarea unui grup infracțional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani.

Cum acționau de fapt este incredibil. Au furat peste 7 milioane de euro

Metoda folosită este una inedită, aceștia acționând în specil în Spania, dar și în România. Inedit este faptul că victimele erau de fapt angajați din cadrul autorităților publice, care erau ulterior duse în eroare. Practic, le spuneau că s-au modificat anumite conturi bancare și cereau efectuarea unor facturi neachitate. Banii ajungeau practic în alte conturi față de cele în care ar fi trebuit să ajungă ca apoi să fie scoși de săgeți și trimiși direct în mâinile grupurilor infracționale.

Membrii grupului infracțional induceau în eroare angajații unor autorități publice din România și din străinătate (în special Spania), instituții publice sau instituții de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plățile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora, iar după încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor „săgeți”, transmite DIICOT într-un comunicat.

Mai mult, în acest caz se fac cercetări și pentru spălarea de bani. Sumele vizate sunt cu adevărat uriașe, fiind vorba de undeva la 7 milioane de euro.

Cookies