PERCHEZIŢII într-un dosar de înşelăciune cu ţigări: Solicitau diverse sume şi apoi plecau cu banii

de:
28 iun. 2016
0 Afișari
PERCHEZIŢII într-un dosar de înşelăciune cu ţigări: Solicitau diverse sume şi apoi plecau cu banii

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 19 au identificat şi ridicat în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 2.800 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicate timbre emise de autorităţile române, se arată într-un comunicat.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2015 – 2016, bănuiţii, în timp ce se aflau în zona Piaţa Rahova, sector 5, sub pretextul că vând țigări, solicitau diverse sume de bani de la persoanele interesate, după care plecau cu banii, sub promisiunea întoarcerii cu ţigările comandate, lucru ce nu se mai realiza.

Un alt mod în care aceștia acţionau, consta în faptul că, sub pretextul că vor să schimbe banii primiţi, în bancnote cu valoare mai mică, plecau fără a mai reveni la persoanele vătămate, înșelându-i cu sumele de bani primite.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi „colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia„, cu patru persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies