ARHIVA B365

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, în Capitală

Percheziţiile au fost efectuate la sediul şi punctele de lucru ale societăţii comerciale vizate, precum şi la domiciliul persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, cetăţean de naţionalitate străină.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile, comerciale şi fiscale, precum şi documente de proprietate a unor bunuri ce vor face obiectul măsurilor asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului estimat la suma de peste 110.000 de lei.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2013 şi până în prezent, administratorul societăţii comerciale cu obiect de activitate în alimentaţia publică, comerţ cu produse de panificaţie şi patiserie, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive, derulând tranzacţii artificiale cu scopul de a evita impozitarea şi de a obţine avantaje fiscale.

Totodată, verificările efectuate la punctele de lucru ale firmei au evidenţiat faptul că veniturile provenite din vânzări nu erau înregistrate în totalitate, fiind emise bonuri fiscale doar pentru o parte din mărfurile comercializate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de persoana suspectată de evaziune fiscală, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button