Percheziţii în Capitală la videochat-uri

de:
03 sept. 2011
4 Afișari
Percheziţii în Capitală la videochat-uri

În acest caz este vorba şi despre evaziune fiscală, cele mai multe dintre fetele care sunt angajate în aceste locuri lucrând la negru, scrie realitatea.net.

„Pe baza informaţiilor adunate de colegii noştri, pe teritoriul întregii Capitale, Serviciul de Investigare a Fraudelor din Sectorul 6 a organizat percheziţii pentru a stabili modalitatea exactă prin care aceste cluburi de videochat cauzează prejudicii, deci fac evaziune fiscală”, a declarat Cristian Dima, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Sectorul 6.

Aproximativ 30 de persoane, femei şi bărbaţi, vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, prin neplata taxelor şi impozitelor locale, proprietarii şi administratorii videochat-urilor ar fi prejudiciat statul cu suma de aproximativ 200.000 de lei. „Din datele deţinute, a rezultat faptul că sumele de bani rezultate din activitatea de videochat sunt aduse în România prin intermediul unor societăţi de tip off-shore cu sediul în străinătate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că activitatea ilicită de evaziune fiscală se desfaşoară la mai multe adrese din Capitală”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, sâmbătă dimineaţă poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 6, au efectuat trei percheziţii domiciliare la trei adrese din sectorele 2, 4 şi 6. „În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, unităţi de calcul şi lap-top-uri, care urmează a fi expertizate. A mai fost confiscată suma de 7.500 de lei, provenită din activitatea de videochat”, au concluzionat poliţiştii.

Cookies