ARHIVA B365

Percheziţii în Capitală la contrabandiştii de ţigări, care aveau şi o fabrică clandestină de tutun

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor de la Sectorul 6, împreună cu luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R, au demarat, joi dimineaţă, cinci percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov la contrabandiştii de ţigări. Cu această ocazie, oamenii legii pun în aplicare şi cinci mandate de aducere emise pe numele membrilor unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi comerţ cu produse de contrabandă, se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Capitalei.

Potrivit aceleiaşi surse, suspecţii în acest caz au achiziţionat produse din tutun din Republica Moldova, le-au transportat şi depozitat în România, unde le-au comercializat fără a avea documente de provenienţă, sustrăgându-se de la plata taxelor şi a impozitelor.

Prejudiciul estimat până în acest moment depăşeşte 120.000 de euro.

La acţiunea de joi dimineaţă, anchetatorii au descoperit o fabrica clandestină de ţigări care funcţiona în Ciorogârla, într-un imobil aflat în construcţie. La percheziţii poliţiştii au găsit şi o mare cantitate de tutun vrac pe care contrabandiştii îl aduceau din Republica Moldova.

Ţigările confecţionate la Ciorogârla erau comercializate atât pe piaţa neagră din judeţul Ilfov, cât şi în Bucureşti, în sectoarele 1, 5 şi 6, potrivit Poliţiei Capitalei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button