ÎN BUCUREȘTI

Percheziții în București. Un cabinet medical încasa bani de la pacienţi, dar deconta sumele la CASMB

Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar în care sunt suspiciuni că un cabinet medical a încasat bani de la pacienţi pentru serviciile prestate, dar în acelaşi timp a decontat sumele de la CASMB. Prejudiciul se ridică la 70.000 de lei.

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, miercuri, trei percheziţii într-un dosar în care există suspiciuni că un cabinet medical a prestat servicii pentru care a încasat bani de la pacienţi, fără a emite documente justificative, şi în acelaşi timp a decontat sumele de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Prejudiciul este de circa 70.000 de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac, miercuri, trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fraudă informatică, fals privind identitatea şi evaziune fiscală.

Ce s-a descoperit

„Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada februarie 2019 – prezent, un cabinet medical ar fi prestat servicii medicale pentru care a încasat contravaloarea de la pacienţi fără a emite documente justificative, în acelaşi timp decontând sumele şi de la CASMB, reţinând şi utilizând fără drept cardurile de sănătate ale pacienţilor asiguraţi”, arată Poliţia Capitalei.

Prejudiciul estimat adus bugetului asigurărilor sociale este în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button