Percheziţii în Bucureşti. Sunt căutaţi evazionişti care au „spălat” 500.000 de euro

de:
22 aug. 2012
0 afișări
Percheziţii în Bucureşti. Sunt căutaţi evazionişti care au

Percheziţiile au fost dispuse ca urmare a extinderii cercetărilor asupra a douăzeci de persoane, dintre care cinci sunt arestate preventiv, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Poliţia Capitalei. 
Cei în cauză, în perioada mai – noiembrie 2010, în calitate de administratori sau împuterniciţi, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au recurs la o practică evazionistă des întâlnită la nivel naţional, în sensul că au înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale.

Prin acest mod de operare, învinuiţii diminuau obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului român(tva-ul şi impozitul pe profit).
Veniturile obţinute ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse de către aceştia în circuite financiare succesive fictive, apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau în cele ale unor societăţi comerciale.
Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 500.000 de euro, cercetările continuând pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Cookies