Percheziții în București și Prahova. Este cercetat un dezvoltator imobiliar care a făcut 30 de apartamente în etajul tehnic al blocului construit

21 mart. 2023
18965 Afișari
Percheziții în București și Prahova. Este cercetat un dezvoltator imobiliar care a făcut 30 de apartamente în etajul tehnic al blocului construit
Percheziții în București și Prahova. Este cercetat un dezvoltator imobiliar care a făcut 30 de apartamente în etajul tehnic al blocului construit \ Foto Simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițiștii au efectuat astăzi percheziții în București și în județul Prahova în cadrul unui dosar ce vizează construirea unu bloc, fără a fi respectate autorizațiile de construire. Dezvoltatorul a decis să transforme etajul tehnic în 30 de noi apartamente.

Percheziții în București și Prahova

Marți, 21 martie 2023, polițiștii din cadrul IPJ Prahova au pus în executare 7 mandate de pe percheziție domiciliară. Acestea au fost efectuate în municipiul București și în județul Prahova, iar persoanele vizate sunt cercetate pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Abuz în serviciu,
  • Fals în declarații,
  • Uz de fals,
  • Fals intelectual.

Dosarul vizează un bloc de locuințe ce a fost construit în Ploiești, în perioada 2018-2022. Respectivul imobil a fost realizat fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire .

Operatorul economic ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor, transmite Poliția Româna.

În urma acestor percheziții 5 persoane au fost duse la sediul unității de poliție pentru a putea fi audiate de oamenii legii.

30 de apartamente în plus, într-un bloc din Ploiești – etajul tehnic a devenit locuibil

Etajul tehnic al imobilului realizat în Ploiești a fost compartimentat și transformat în mai multe spații locuibile. Un total de 30 de apartamente noi au fost realizate fără autorizație de către operatorul economic, transmite Digi24.ro.

Autorizația emisă pentru realizarea blocului din sudul Ploieștiului predea regimul de înălțime de P+8 pentru respectiva clădire. În anul 2020, dezvoltatorul a cerut modificarea autorizației inițiale, cu nivelul cotei de fundare și cu modificarea înălțimii interioare a nivelelor.

Arhitectul șef al Ploieștiului, Veronica Rădună, a declarat pentru Agerpres următoarele:

Nu au respectat autorizația pentru că etajul 8 nu a avut înălțimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălțimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m.

De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat și i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări.

În certificatul de atestare parțială a construcției noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar și un regim de înălțime diferit, care nu corespunde PUZ-ului.

Pentru neregulile de au fost constatate în teren, operatorul economic urmează să primească o amendă. De asemenea, acesta va fi obligat să aducă construcția la starea inițială, conform autorizației.

Cookies